Naujienos

- - in Naujienos
▫️2 x 250 g didelės vištienos krūtinėlės
▫️4 x 130 g plonai pjaustytos šalto rūkymo kiaulienos šoninės (iš Lidl)
▫️200 g kvadratais pjaustyto fermentinio sūrio
▫️12 šaukštų bulgariško troškintų daržovių užkandžio „Бабина лютеница“ (Močiutės liutenica) 👉TiesiogSkanu
▫️Druska, šviežiai malti juodieji pipirai
Vištienos filė įpjauname per vidurį, pasukę peilį įpjauname į abi puses, atverčiame – padarome „drugelį“ (žr. foto). Tiesiame ant viršaus maistinę plėvelę, virtuvinio plaktuko lygiaja puse primušame drugelį iki plono blyno 🙂. Pagardiname druska ir pipirais.
Ant lentelės tiesiame vieną pakuotę (130 g) šoninės juostelių taip, kad viena kitą šiek tiek uždengtų. Ant viršaus guldome išmuštą blyną, tepame 3 šaukštus liutenicos, pridengiam keturiais kvadratais sūrio (apie 100 g), dar kartą 3 šaukštai liutenicos ir atsargiai susukame (šoninės juostelės vertikaliai). Kad būtų tvirčiau ir skaniau, klojame dar vieną pakuotę šoninės juostelių – sukame antrą kartą, taip pat vertikaliai, tik dabar porą juostelių panaudojame galų sutvirtinimui. Šitoj vietoj verta pasistengti. Nuo to kaip kruopščiai uždarysime galus priklausys kiek įdaro ir sūrio pabėgs kepimo metu 😉. Viską kartojame nuo pradžių, kad susukti antrą tokį patį, bet jau daug greičiau ir gražesnį 😀.
Kepame 150°C netiesioginėje kaitroje apie valandą iki vidinės temperatūros 74°C. Nepamaišys ir porą rūkymo kaladėlių. Versti nereikia. Jeigu gaminsite orkaitėje, temperatūrą nustatykite tokią pačią.
Skanaus!😋
Patiekalą gamino ir jo autorius

Palikite komentarą

Jūsų el. pašto adresas nebus paskelbtas.

Jūsų komentaras

Vardas

El.paštas

Website*