Naujienos

- - in Naujienos
Oranzinai su liutenica

Sveiki draugai!

Dar neragavote sicilietiškų “Arancini”?🍊

Siūlome pasigaminti patiems.🥣

Jums reikės: 

– 400g Arborio rūšies ryžių;🍚

– 1 svogūno;

– 200g virto kumpio;

– 0,5l vištienos buljono;

– 80g tarkuoto kietojo sūrio;🧀

– 150g šaldytų žaliųjų žirnelių;

– 200g mozzarella sūrio;

– 2 kiaušinių, džiuvėsėlių, pusės puodelio miltų, aliejaus.

1. Pakepinam svogūnus su kumpiu, ant jų išberiam ryžius, užpilam buljoną, uždengiam dangčiu ir laukiam kol ryžiai bus gatavi.

2. Kai ryžiai paruošti, sudedam žirnelius ir paliekam porai minučių, tuo metu susipjaustom mozzarellą kubeliais.

3. Kad ryžiai greičiau atvėstų paskleidžiam juos plačiame inde. Į šią masę suberiam kietąjį sūrį ir jūsų mėgiamų šviežių prieskoninių žolelių (mes dėjome kapotus salierų lapus). Viską išmaišome, masei atvėsus, kad galima būtų paimti į rankas, drėgnomis rankomis formuojame kukulius ir į juos įspaudžiame po kubelį mozzarellos.

4. Pasiruošiam miltus, džiuvėsėlius ir išplaktus kiaušinius. Kiekvieną kukulį apvoliojame miltuose, kiaušinyje ir džiuvėsėliuose. 

5. Puode įkaitinam aliejų ir sudedam kukulius. Skrudiname kol Arancini įgaus aukso spalvą. Sudedam juos ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų perteklinis aliejus.

Arancini valgomi karšti, prie jų mes rekomenduojame Premium liutenitsą.

Skanaus!😋

Palikite komentarą

Jūsų el. pašto adresas nebus paskelbtas.

Jūsų komentaras

Vardas

El.paštas

Website*