1 – 1.2 kg kiaulės sprando 🐷





Ruošiam sprando išklotinę – kiaulės šmotą guldome ant stalo, vizualiai daliname į tris dalis, apatinę dalį aštriu peiliu įpjauname beveik iki galo, atverčiame. Pakartojame pjūvį storesnėje pusėje ir dar kartą atverčiame. Išklotinės abi puses mušame mėsos plaktuku, barstome druska.
Kepame virš žarijų atviroje kepsninėje 160°C temperatūroje apie 15 minučių, vieną kartą apversdami. Mėsa tuo metu jau gražiai apskrudus, vidinė temperatūra 70°C. Užklojame AJVAR daržovių užkandžiu, rūkyto sūrio griežinėliais, tarkuotu sūriu ir marinuota paprika. Kepame uždaroje kepsninėje toje pačioje temperatūroje kol išsilydis sūris.
Skanaus! 😋
Recepto autorius ir gamintojas: